Geen producten (0)

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen vermeldt.

• Kan ik als particulier aanvragen?

• Hoe is dit kosteloos mogelijk?

• Wat heb ik hieraan om mee te doen?

• Hoeveel bomen planten jullie door/voor mij?

• Hoe wordt het gemonteerd??

• Kan ik zelf de waarde en metingen zien?

• Wat gebeurt er bij een noodsituatie?

• Wat wordt er gemeten door de apparaten?

• Maken de apparaten geluid?

• Kan ik zelf een sensor bij jullie kopen?

• Hoe weet ik of mijn locatie goed is?

• Kan ik mijn aanvraag versnellen door direct veel bomen te kopen?

• Kan ik nog meer doen om de luchtkwaliteit te verbeteren?

• Hoe kan ik mezelf opgeven?

• Zit er nog een adder onder het gras?

• Blijft het jullie eigendom?

• Wat als de sensor defect raakt?

• Heeft de sensor onderhoud nodig?

• Wat heb jij er aan?

• Vanaf wanneer kan je bijdragen?

• Wat is het stroomverbruik en wordt dit vergoed?

• Hoe kan ik extra bomen laten planten?

 


Kan ik als particulier aanvragen?

Ja dat kan, echter wij proberen ons voornamelijk te richten op zakelijke aanvragen.

Hier kan het veelal heel snel en eenvoudig geplaatst worden. Een school, ziekenhuis of winkelpand beschikt vaak over een plat dak en kan eenvoudig de professionele sensor geplaatst worden.

Echter is een goede locatie voor metingen altijd welkom, dus willen we graag met jou in overleg en schroom niet te contacten.


Hoe is dit kosteloos mogelijk?

Het is extreem belangrijk om zo snel mogelijk te starten met meten van luchtkwaliteit om dan met name deze luchtvervuiling te meten. Meten is weten, dit is een bekende term, maar is hiervoor echt van toepassing. Net als bij het meten en voorspellen van het weer, worden er naast satellieten ook lokale sensoren/stations gebruikt.

Deze data blijft uiteraard volledig anoniem, maar wordt dan gebruikt om de luchtkwaliteit per regio in kaart te brengen. Deze data heeft een waarde en hiervan kunnen we in veel gevallen de installatie met de benodigde materialen plaatsen.

Vaak kunnen we eenvoudig starten met een sensor op het dak. Deze sensor is ter grote van een pak melk en heeft een eigen GSM verbinding. Door het lage stroomverbruik van 3,5 watt kan deze zelfstandig op een eigen zonnepaneel werken of kan er voeding gebruikt worden als dit ter plaatse mogelijk is.

Bij particuliere installaties vullen we het aan met 1 sensor per verdieping. Bij zakelijke gebruikers vaak met personeel, proberen we 1 sensor te plaatsen per ruimte, dit is natuurlijk niet altijd mogelijk.


Wat heb ik hieraan om mee te doen?

Naast de voldoening voor een “Pure Air” project dat gaat bijdragen aan de algemene luchtkwaliteit, zit er een verdienmodel in het aanreiken van deze belangrijke data.

Door in kaart te brengen waar welke luchtvervuiling is, kan hier beter tegen worden opgetreden op landelijk niveau. In het kosteloze advies kunnen we je vrijblijvend een aantal suggesties geven van producten waar wij eventueel een kleine vergoeding voor kunnen krijgen. Deze producten worden veelal niet bij ons aangekocht maar gaan via een derde partij.

Verder wordt door de ondersteuning aan dit project ook weer andere projecten gesteund welke met name niet op winst zijn gebaseerd zijn, maar een positieve bijdrage aan het milieu willen bieden. Dit is natuurlijk voor iedereen een win-win situatie. Dit kan door onder andere nieuwe bomen en bossen te planten. Voor meer informatie willen we hier graag met jou over in contact treden en staan we open voor suggesties.


Hoeveel bomen planten jullie door/voor mij?

Het aantal bomen dat er gepland is afhankelijk van het type installatie en is vooraf niet te zeggen.

Ondanks dat het kosteloos is voor u zullen we bij een zakelijke aanvraag altijd de vraag stellen of het bedrijf wil starten met eenmalige vrijblijvende bijdrage, deze bijdrage zal gebruikt worden voor aankoop van bomen. 1 boom = €1,- dit is volledig inzichtelijk en wordt een officieel certificaat bij afgegeven.

Wij zullen minimaal voor elke geplaatste sensor 1 boom laten planten, dit zullen we elke maand herhalen zolang de sensor actief is. Heb jij dus een grote locatie waar meerdere sensors geplaatst zijn, zal dit al snel oplopen in een mooi aantal om zo voor iedereen de luchtkwaliteit te verbeteren.


Hoe wordt het gemonteerd?

Elke sensor heeft een andere manier van montage, zo hebben de professionele buiten sensoren speciale en steunen waarmee ze vastgezet kunnen worden.

Een indoorsensor kan eenvoudig aan de wand of plafond gemonteerd te worden en er zijn zelfs varianten die portabel zijn.


Kan ik zelf de waarde en metingen zien?

Uiteraard, manier van aanrijken van de resultaten kan verschillen per sensor en gevraagde oplossing.

Zo is er een mogelijkheid tot een speciale app om live alle metingen bij te houden of een maandelijkse rapportage per email.


Wat gebeurt er bij een noodsituatie?

Als er hele gevaarlijke gassen of waardes worden opgemerkt, is er de mogelijkheid wat we jou daarvan persoonlijk op de hoogte stellen.

Zo kan een school direct de kinderen naar binnen halen en alle ramen en deuren sluiten.

Door zelf op locatie te meten kan je veel eerder acteren dan bijvoorbeeld een alarmmelding vanuit de overheid af te wachten, dan ben je altijd te laat.


Wat wordt er gemeten door de apparaten?

Er worden verschillende waardes zoals tempratuur, luchtvochtigheid, fijnstof en gassen gemeten waaronder PM2.5, NO2, O3, VOC, PMs en CO2.

Deze waarden worden omgezet in een index gezondheidscijfer. 100% is perfect en hoe lager hoe minder. Zo kan je in een oogopslag zien wat de real-time status is.


Maken de apparaten geluid?

Bijna alle geplaatste producten zijn volledig geluidloos, dit maakt het geschikt voor elke locatie van lokaal, werkplek tot woonkamer.


Kan ik zelf een sensor bij jullie kopen?

Wij verkopen de sensors normaal gesproken niet. We stellen deze kosteloos beschikbaar ze vallen altijd onder eigendomsvoorbehoud en blijven van Globalsolutions.

Mocht je erop staan om toch zelf sensoren te gaan kopen, raden we je aan contact op te nemen met ons, zodat we jou kunnen doorverwijzen naar de verschillende leveranciers.

Door de hoge vraag en chiptekorten zal het heel lastig worden om de juiste producten te verkrijgen. Denk al snel aan € 350,- euro voor een basis tot €2500,- euro voor een professionele.


Hoe weet ik of mijn locatie goed is?

Eigenlijk is iedere school, ziekenhuis, hotel en grotere bedrijfslocatie geschikt.

Locaties worden beoordeeld op veel verschillende punten, dit kan te maken hebben met de welke sensoren, hoogte, hoeveelheid, ligging, installatiemogelijkheden en of er direct in jouw omgeving al installaties zijn. Zodra je contact met ons opneemt kunnen wij je direct vertellen of jouw locatie geschikt is en wat de verwachte levertijd zal zijn.


Kan ik mijn aanvraag versnellen door direct veel bomen te kopen?

We zijn hier heel duidelijk in, het antwoord is “ja”. Misschien niet wat je zou verwachten maar het doel is duidelijk “meten en verbeteren”.

Wat is er nog mooier dan dat er direct resultaat wordt geboekt voor iedereen op deze planeet. Nu zal het niet zo zijn dat lopende afspraken hierdoor afgezegd zullen worden, maar eerder dat we dan nog meer werk gaan verzetten en buiten normale tijden om extra inspanningen gaan verlenen voor deze installaties. Nu zijn “veel bomen” natuurlijk vrij interpreteerbaar maar laten we dan snel afspreken hoe we tot elkaar kunnen komen.


Kan ik nog meer doen om de luchtkwaliteit te verbeteren?

Bij vervuilende locaties zoals direct aan een snelweg of op een industrieterrein zou je aan luchtpurifiers kunnen denken. Maar denk ook aan wat je zelf zou kunnen doen, elektrisch rijden, meer groenvoorziening maar ook dingen als minder eten verspillen, duurzaam shoppen, lokaal kopen, hergebruiken, recycling dragen ook bij aan minder (lucht) vervuiling.


Hoe kan ik mezelf opgeven?

Via ons contactformulier kan je jezelf opgeven. Graag een korte en bondige omschrijving van uw situatie en locatie geven. Wij zullen na je aanmelding altijd contact opnemen om te kijken naar de mogelijkheden en wat wij kunnen betekenen voor elkaar, in de regel binnen 48uur.


Zit er nog een adder onder het gras?

Wij houden van open en eerlijkheid en vertellen het zoals het is. Wij krijgen beschikking om op jouw locatie te kunnen plaatsen, wij leveren de producten en installatie en dit moet betaald worden door de data die vanuit deze sensoren wordt vergaard. Nogmaals we zullen je wel schaamteloos vragen om een eenmalige bijdrage welke direct omgezet wordt in aankoop van bomen. 1 boom = €1,-.


Blijft het jullie eigendom?

Elke sensor die geplaatst wordt door ons, zal ook in ons bezit blijven, vanwege de hoge aankoop waarde dient voor het in bezit hebben van onze sensoren een eigendom verklaring getekend te worden.


Wat als de sensor defect raakt?

Net als de kosteloze plaatsing van de sensoren zal ook, wanneer blijkt dat een sensor defect is, dit volledig kosteloos gerepareerd of vervangen zal worden. Het enige wat we dan van jou vragen is toegang tot de sensor waar deze geplaatst is. Er mag onder geen beding door andere of jezelf aan deze producten zowel hardware als software worden geprutst. Dit is noodzakelijk om alles goed te laten werken en meten.


Heeft de sensor onderhoud nodig?

Het onderhoud dat een sensor nodig heeft, verschilt per model bij sommige dient er om de zoveel tijd een cartridge gewisseld te worden, waarvoor wij langs zullen komen. Andere sensoren zullen geen onderhoud nodig hebben. Dit alles zal zonder kosten geregeld worden en zal altijd in overleg plaatsvinden.


Wat heb jij er aan?

Naast dat je een belangrijke bijdrage levert in het zo goed mogelijk in kaart brengen van o.a. fijnstof en ander vervuiling op globaal niveau, krijg je zelf een rapportage dat je lokaal kan zien of de waarden binnen de door jou gestelde toleranties vallen. Dit kan op verschillende manieren, via een app op jouw telefoon of rechtstreeks van het display van de sensor. Voor zakelijk klanten kan dit zelfs telefonisch via een van onze medewerkers die op het moment van een uitzonderlijke waarde jou direct persoonlijk kan contacten. Als hier een heel groot wensen pakket voor is kan hiervoor een kleine vergoeding worden afgesproken.

Mocht dit niet het geval zijn kunnen we je adviseren hoe je dit wel kan behalen om zo in een  gezondere omgeving te kunnen verblijven. Dit kan door eenvoudige dingen als meer ventileren, maar ook met bijvoorbeeld een luchtreiniger of zelfs met advies om bepaalde planten op te nemen.

Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en zullen voor advies geen kosten worden berekend.


Vanaf wanneer kan je bijdragen?

Door de grote vraag van deze speciale sensoren, is het niet altijd mogelijk direct een volledige professionele installatie op te leveren. Vaak kunnen we al wel starten met 1 of 2 sensoren zodat jouw bijdrage kan beginnen.

Nu is dit ook een project wat niet vandaag of morgen klaar kan zijn en vragen hiervoor wat begrip.

Voor meer vragen kan je contact opnemen via ons contact formulier.


Wat is het stroomverbruik en wordt dit vergoed?

Afhankelijk van type sensor maar een gemiddeld verbruik van +/- 2Watt. Deze kosten zijn +/- € 1,- per kwartaal per sensor. We zullen deze kosten niet vergoeden, dit zou veel te veel tijd kosten om voor iedereen bij te houden.

We willen liever deze tijd besteden om meer aansluitingen te realiseren. Het is maar een minimale bijdrage vanuit jouw kant voor wat energie en hiervoor heb je wel de beschikking over de data bij jou op locatie.

Bij een professionele buiteninstallatie kunnen we een zonnepaneel meeleveren dat deze volledig “off grid” werkt, dan zijn er geen energie kosten voor jou van toepassing.


Hoe kan ik extra bomen laten planten?

Door op (Plaats hier uw boom) te klikken zal je direct de website verwezen worden waar je vanaf € 1,- al een boom kan laten planten. 

Wij stellen alle donaties aan teamtrees zeer op prijs en willen je bij voorbaat bedanken voor jouw donatie.

Terug naar boven